Geenstijl is niet stuk

De website GeenStijl.nl was dinsdagochtend en begin van de middag tijdelijk niet bereikbaar. In eerste instantie werd gedacht dat GeenStijl zichzelf als protest uit de lucht had gehaald, maar de site laat nu weten dat aan nieuwe lay-out werd gewerkt. De vernieuwde site werkt inmiddels weer.

De actie leek gericht tegen het Vlaamse Mediahuis, dat onlangs de Telegraaf Media Groep, waar GeenStijl onderdeel van is, heeft overgenomen. Voor GeenStijl, de website die zich presenteert als 'tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend' is bij Mediahuis geen rol meer weggelegd, liet de baas van Mediahuis, Gert Ysebaert vorige maand weten.

"Er komt iets nieuws aan en hoe dat er uit ziet, is nu te zien op de site zelf", meldt een woordvoerster van de Telegraaf Media Groep. "Smakelijk gelachen om alle wilde mediaspeculaties en aldoor rinkelende telefoon", twittert Bart Nijman van GeenStijl. Zelf schrijft de site: "U dacht natuurlijk dat een of andere fatoensbelg de stekker eruit had getrokken. Maar dat deden we zelluf."

Website GeenStijl.nl op zwart om update
Website GeenStijl.nl op zwart om update (Foto: ANP)