De Wit over Nouri: "Ik ben ook voor 95 procent hersteld"

Robbie de Wit moest al op 22-jarige leeftijd stoppen met voetballen na een hersenbloeding. Hij is erg geschrokken van het nieuws over Abdelhak Nouri.

De oud-speler van Ajax was een veelbelovende voetballer toen hij op vakantie in Spanje een hersenbloeding kreeg. Jaren later overkwam het hem nog twee keer. Hoewel De Wit (53) moeite heeft met onder meer lopen en praten, herstelde hij beter dan de artsen destijds dachten.

"Ik was ook afgeschreven. Ze dachten dat ik een kasplantje zou worden. Toch herstelde ik voor 95 procent", zegt De Wit in het Algemeen Dagblad. "In deze tijd is de steun van familie en vrienden belangrijk. Het scheelt dat Nouri bij een club als Ajax zit. Zij hebben mij toen ook fantastisch geholpen."

Abdelhak Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade opgelopen en het is afwachten in hoeverre hij kan herstellen. "Toen de gevolgen duidelijk werden, moest ik slikken. Dit raakt mij. Ik wens Nouri en zijn familie veel sterkte. Het nieuws van Nouri komt hard binnen. Mijn gedachten gingen gelijk terug naar mijn eigen situatie. Mijn familie beleeft alles opnieuw. Ik weet ook hoe moeilijk ze het binnen de club hebben."