Jongens filmen verdrinkende man: Haha, nu is hij dood

Vijf Amerikaanse pubers hebben afgelopen week in Cocoa, Florida, de verdrinkingsdood van een 32-jarige man gefilmd. Jamel Dunn lag in het water te spartelen toen de jongens langs kwamen. Even het water in duiken zat er niet in, maar het moest natuurlijk wel gefilmd worden. Iemand die in het water dood ligt te gaan is immers hilariteit ten top.

De jongens lijken het gespartel eigenlijk vooral grappig te vinden. "Het is een fucking junkie, kom er gewoon uit, anders ga je dood. Wij gaan je niet helpen", klonk het. "Niemand gaat je helpen, mongool, had je er maar niet in moeten springen."

Dunn begint te schreeuwen, wat de ernstig lage levensvormen nóg grappiger vinden. Op een gegeven moment komt hij niet meer boven, maar dat deert het vijftal totaal niet: "Nu is hij dood...haha!", lachen de heren. 

In Florida is het overigens niet wettelijk verplicht om iemand in doodsnood te helpen, dus de pubers konden wel verhoord, maar niet aangepakt worden. Dat het een stel lamlullen is bleek ook tijdens het verhoor wel: "Ze toonden geen berouw, alleen een glimlach", aldus een woordvoerder.

Het levenloze lichaam van Dunn werd twee dagen later gevonden. Zijn familie is een crowdfundingsactie begonnen om de begrafenis te kunnen betalen, want daar hebben ze zelf geen geld voor.

De betreffende video (Bron: YouTube)