Linkin Park schrapt tournee na dood frontman

Linkin Park pakt zijn wereldtournee niet op na de dood van frontman Chester Bennington. De Amerikaanse rockband zou vanaf donderdag door de Verenigde Staten trekken met de One More Light World Tour.

"We zijn geschokt door het overlijden van Chester Bennington", liet concertorganisator Live Nation vrijdag weten. "De Noord-Amerikaanse One More Light Tour van Linkin Park is afgelast. Onze gedachten gaan uit naar alle betrokkenen." Mensen met kaartjes voor een van de Amerikaanse shows van Linkin Park krijgen hun geld terug.

Bennington werd donderdag dood gevonden in zijn woning in de buurt van Los Angeles. De 41-jarige zanger pleegde zelfmoord op de verjaardag van zijn goede vriend Chris Cornell. Die maakte in mei een einde aan zijn leven.

Linkin Park was vorige maand nog in Amsterdam in het kader van de One More Light World Tour. In de Ziggo Dome gaf de rockband een uitverkocht concert. Een foto van die show, gemaakt door de Nederlandse fotograaf Ben Houdijk, gaat viral nadat Linkin Park het beeld koos om Bennington te eren.

Linkin Park schrapt tournee na dood frontman
Linkin Park schrapt tournee na dood frontman (Foto: BuzzE)