Van Rouwendaal over 'teamgenote' Muller: "Wat een trut is dat wijf"

Tussen openwaterzwemsters Sharon van Rouwendaal en Aurelie Muller lijkt het nooit meer goed te gaan komen. De twee trainen al geruime tijd gezamenlijk bij de Franse coach Philippe Lucas, maar vorig jaar ging het flink fout.

Van Rouwendaal won olympisch goud, Muller pakte zilver, maar werd gediskwalificeerd omdat ze een Italiaanse onder water duwde. De jaloerse Française zou naar verluidt inmiddels al bijna een jaar niks gezegd hebben tegen Van Rouwendaal, ook niet tijdens de gezamenlijke trainingen. 

Op het WK in het Hongaarse Balatonmeer ging het weer mis. Op de 5 kilometer vochten Muller, Van Rouwendaal en de Braziliaanse Ana Marcela Cunha om het zilver en brons - achter de Amerikaanse Ashley Twichell - waarbij Muller volgens de Nederlandse weer het nodige geduw uitdeelde.

Van Rouwendaal diende dan ook protest in na de wedstrijd, waarin Muller zilver won en de Nederlandse bij het aantikken verslagen werd door Cunha. Dat werd niet gehonoreerd, maar Van Rouwendaal's mening over haar teamgenote is vrij duidelijk: "Na vandaag gaat het helemaal nooit meer goedkomen tussen ons. Wat een trut is dat wijf", zegt ze in duidelijke taal.

Overigens lijkt het erop dat Van Rouwendaal ook vertrekt bij coach Lucas. Die had het erover dat zijn hele groep naar Montpellier verhuist, behalve één zwemster, die hij niet bij naam noemde.