Terry Crews is hardcore pc-gamer

Als je de afgelopen jaren niet onder een steen hebt gelegen dan heb je acteur Terry Crews vast wel eens ergens zien opduiken. Naast zijn sportcarrière bij de NFL en zijn Hollywood-repertoire blijkt de reusachtige druktemaker ook niet vies te zijn van een potje gamen, en in een interview doet hij zijn voorliefde voor pc-gaming uit de doeken.

Grote bedrijven huren vaak bekende mensen in om hun producten te promoten. In veel gevallen is de affiniteit die beroemdheden hebben met het product dat ze aanprijzen ver te zoeken, maar bij Terry Crews lijkt dat niet het geval te zijn. Uiteindelijk is Crews natuurlijk ook gewoon een zakenman, die toevalligerwijs de laatste tijd wel erg vaak te zien is in game-gerelateerde media, maar in een interview met PC Gamer lijkt hij toch wel aardig te weten waar hij over praat op het gebied van games.

Crews zegt opgegroeid te zijn met onder andere een Atari 5200, een C64 en een heleboel gespendeerde tijd in arcadehallen. Hij heeft gamen op den duur op een lager pitje gezet, maar met de komst van zijn zoon Isaiah leefde de hobby weer op, te meer omdat ook zoonlief een goesting voor games bleek te hebben. PlayStations en Xboxen waren altijd wel aanwezig in huize Crews, maar het was pas vorig jaar dat hij naar eigen zeggen pc-gaming goed leerde kennen, na een EA-evenement van Battlefield 1. Crews besloot pc als zijn nieuwe go-to-platform te omarmen en zette samen met zijn zoontje zijn eerste eigen game-pc in elkaar. Niet lang daarna werd hij verrast door de populaire YouTuber en pc-hardwarekenner JayzTwoCents met een nog véél krachtigere pc, die onder andere beschikt over twee nieuwe Titan Xp-kaarten aan elkaar geknoopt via SLI. De volledige specificaties van Terry's nieuwe rig kun je hier vinden.

Crews noemt als favoriete games op dit moment onder andere Overwatch en PlayerUnknown's Battleground. Over Terry Crews en Overwatch is trouwens ook het een en ander te doen geweest: er deden geruchten de ronde dat hij de stem zou gaan vertolken van de nieuwe Overwatch-hero Doomfist, een rol waar hij volgens velen voor geknipt zou zijn. Hoewel Crews meermaals in gesprek is geweest met Blizzard en er veel wederzijdse liefde lijkt te zijn is dat uiteindelijk niet doorgegaan. 

Die type-cast van een komische, uit de kluiten gewassen schreeuwlelijk zullen veel mensen trouwens nog wel herkennen uit zijn tijd van de Old Spice-reclames of zijn rol in The Expendables. Ook Microsoft wist Crews te strikken om de hoofdrol in Crackdown 3 op zich te nemen, wederom een personage dat hem op het lijf geschreven lijkt te zijn.

Het hele interview met PC Gamer kun je hier teruglezen. Hieronder nog wat odes aan dit kleurrijke heerschap.