Badgasten vluchten van strand Zandvoort door storm

Al geruime tijd was duidelijk dat het woensdag wel eens fors kutweer kon worden, ook al zou de dag zonnig en plakkerig beginnen. Vies, plakkerig zonweer is voor veel mensen ideaal om naar het strand te gaan, de huid moet immers bruin worden en een zomer zonder zand in je bilnaad is geen zomer, lijkt men te denken.

Op naar Zandvoort dus, waar men de stoeltjes uitklapte en waar de Duitsers in hun kuilen gingen zitten. Aan de waarschuwingen had men schijt, 'want het zal wel weer meevallen' - niet beseffend dat een waarschuwing doorgaans is bedoeld om aan te geven dat je het best even op je hoede kunt zijn, niet om aan te geven dat de pleuris per definitie uit gaat breken.

Toch brak die pleuris in Zandvoort wel even uit, want plotseling begon het toch wel erg hard te waaien, te onweren en te regenen. Dat leverde dan weer beelden op van een gehaaste evacuatie: met gezwinde spoed werden de kleren aangetrokken, de spullen bij elkaar geraapt en onder begeleiding van jankende baby's rende men het strand af, op naar droger oorden.

We raden een ieder aan om volgende keer bij een waarschuwing toch gewoon even op de hoede te zijn.