Gridstraffen voor Alonso en Bottas

Fernando Alonso en Valtteri Bottas krijgen voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië een gridstraf van vijf plaatsen. Bij Alonso gaat het om een extra ingezette batterij voor de energieopslag, terwijl Bottas een nieuwe versnellingsbak krijgt.

McLaren heeft bij Alonso de vijfde energie storage geïnstalleerd. Dit is eentje meer dan de vier die per seizoen per auto beschikbaar mogen zijn. Normaal gesproken levert de eerste inzet van een vijfde motoronderdeel een gridstraf van tien plaatsen op, maar omdat Alonso deze straf al voor een ander motoronderdeel ondergaan heeft blijft het ditmaal bij vijf gridposities naar achteren voor de race.

Mercedes gaat bij Bottas de versnellingsbak vervangen. Volgens de Duits/Britse renstal kampte de bolide van de Finse coureur met dezelfde problemen die teamgenoot Lewis Hamilton in de vorige race troffen. Hierdoor moet de bak voor het einde van de zes verplichte races vervangen worden. Dit levert een straf van vijf plaatsen op, omdat Bottas de vorige race finishte en een gratis wissel er niet in zat.