Spotify ontkent bestaan nepartiesten

Spotify ontkent het bestaan van tientallen nepartiesten waarmee het streamingbedrijf geld zou verdienen. De muziekdienst reageert daarmee voor het eerst op beschuldigingen dat het bedrijf met niet-bestaande artiesten afspeellijsten vult en de opbrengst in eigen zak steekt.

"We hebben nooit nepartiesten gemaakt en in onze Spotify-playlists gezet en zullen dat ook nooit doen", reageert een woordvoerder tegenover Billboard. "We bezitten geen rechten, we zijn geen platenlabel, al onze muziek is gelicentieerd. We betalen de rechthebbenden en niet onszelf."

Het verhaal over nepartiesten doet al langere tijd de ronde. Spotify zou samenwerken met verschillende producers om muziek te produceren voor populaire afspeellijsten als Peaceful Piano en Deep Focus. Samen is de muziek al meer dan 520 miljoen keer beluisterd, goed voor zo'n 3 miljoen dollar aan royalty's. De artiesten zijn behalve op Spotify echter nergens op internet te bekennen.

Muzieksite Music Business Worldwide, die als eerste met het nieuws kwam, laat het er niet bij zitten. De site roept de artiesten op om zich te melden.

Spotify ontkent bestaan nepartiesten
Spotify ontkent bestaan nepartiesten (Foto: BuzzT)