Gesink loopt breuk op in wervelkolom

Robert Gesink is zondag uit de Tour de France gestapt. De renner van LottoNL-Jumbo was vroeg in de negende etappe betrokken bij een valpartij en leek daar de nodige last van te hebben.

Niet veel later kwamen de berichten op de Franse radio door: "Abandon Robert Gesink", einde Tour voor de Nederlander, die zaterdag nog liet zien over alsmaar beter wordende benen te beschikken in de Tour waarin hij puur voor dagwinst mee wilde strijden. Een goed klassement, zoals hij al meerdere keren reed, was dit keer geen moment een doel voor de Varssevelder, die al zo vaak pure pech gehad heeft.

Het grootste slachtoffer van de valpartij leek overigens Manuele Mori. De Italiaan van UAE Team Emirates lag het op de grond uit te schreeuwen van de pijn aan zijn rechterarm- of schouder. 

Robert Gesink voorafgaand de etappe. (PRO SHOTS/George Deswijzen)
Robert Gesink voorafgaand de etappe. (PRO SHOTS/George Deswijzen)


Update 16:22 uur

Robert Gesink heeft eerder vandaag een stabiele breuk opgelopen in zijn wervelkolom. Dit heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen. Gesink moet een korset om, maar dit moet eerst worden gemaakt en dat kan twee dagen duren. Tot die tijd moet hij in het ziekenhuis blijven.