Red Bull zet Sainz op zijn plek

Carlos Sainz zal komend seizoen gewoon weer voor het Formule 1-team Toro Rosso uit gaan komen, zo liet Red Bull Racing-baas Christian Horner vanuit Oostenrijk weten. De Spaanse coureur liet gisteren weten dat hij in 2018 of voor het hoofdteam Red Bull Racing wil rijden of wil vertrekken.

Sainz: "Mijn doel voor volgend jaar is rijden voor het nummer een team van Red Bull en vechten voor podiums en zeges. Daar doe ik mijn best voor en mocht dat niet lukken dan is een vierde seizoen bij Toro Rosso niet waarschijnlijk."

De naam Sainz duikt op in allerlei geruchten voor 2018 bij de teams Ferrari, McLaren, Williams en Renault. "Ik sluit geen enkele mogelijkheid uit en ben klaar om een stap hogerop te maken. Ik ga niets uitsluiten en we zien wel waar ik terecht kom."

Dat zal in 2018 niet zijn bij het hoofdteam Red Bull Racing, zo benadrukte Horner die blij is met de coureurs Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Die posities zijn duidelijk, net als die van Sainz, zo zei de teambaas tegen Sky Sports. "Ik weet niet waar hij volgend jaar denkt te willen zijn. Carlos Sainz heeft een contract voor volgend jaar. Wij hebben de optie gelicht en we hebben een optie voor volgend jaar en het jaar erna. Sainz rijdt volgend jaar wederom in een Toro Rosso."

"Hij moet beseffen dat hij de kans in de Formule 1 heeft gekregen, omdat Red Bull in zijn juniorjaren heeft geïnvesteerd. Het is een beetje ondankbaar om zulke taal te uiten. We investeren veel in de rijders en geven hen een kans. Zonder Red Bull had hij niet in een Formule 1-bolide gereden."

Ook Red Bull-adviseur Helmut Marko was duidelijk over Sainz die zich op het rijden moet concentreren. "Hij is wat afgeleid. Dat kan ik aan zijn rijden zien, hij is vandaag van de baan gegaan en ook eerder dit seizoen heeft hij fouten gemaakt. Het contract is duidelijk en je valt niet degene af die jou geholpen heeft. Meneer Mateschitz en ik hebben Sainz bij Toro Rosso ondergebracht, terwijl niemand anders hem een kans zou hebben gegeven."