Verstappen: "We zitten niet ver van de top af"

De eerste dag van de Grand Prix van Oostenrijk was een redelijk goede voor Max Verstappen. De Nederlander kijkt tevreden terug op de twee vrije trainingen op de Red Bull Ring. "Het was een positieve dag", aldus Verstappen.

Ondanks een technisch probleem met de remmen kon de jonge Formule 1-coureur veel rondes maken vandaag, daarbij had hij de snelheid goed te pakken. De problemen met de remmen hielden hem enige tijd in de pits.  "Dat kostte ons een kleine dertig minuten", liet de Red Bull-coureur na de sessie aan Verstappen.nl weten. "Toen dit was verholpen ging het uiteindelijk niet slecht en hebben we ongeveer ons complete programma af kunnen werken. Het was dus een positieve dag"

Verstappen kan nog niet goed inschatten wat de tijden waard zijn voor de rest van het weekend. "Dat is lastig om te zeggen. Ik ben niet helemaal tevreden over vandaag op het gebied van de balans in de auto. We kunnen ons op elk gebied nog verbeteren. Zowel in de korte, als in de lange runs voelde de auto niet helemaal perfect. Er is nog wat werk te doen, maar we zaten niet te ver van de top af, dus we zullen zien morgen."

De Red Bull Ring is geen gemakkelijk circuit voor de wagen van de jonge Nederlander. "Het is niet een baan waarop je heel veel grip hebt. Je hebt hier alleen korte bochten of hele lange bochten, dus als je een klein momentje hebt is het moeilijk om het te corrigeren, vooral met de grindbakken en de hoge kerbstones naast de baan. De gele kerbstones zijn erg groot voor onze Formule 1-auto's die daar niet op gebouwd zijn."

Verstappen: "We zitten niet ver van de top af" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "We zitten niet ver van de top af" (Pro Shots / Action Images)