Tiener (16) trouwt oma (71)

Op een oude fiets moet je het leren, zo luidt het gezegde. Een 16-jarige Indonesische jongen moet het op een wel heel oude fiets leren, want de jongeman is getrouwd met een 71-jarige dame, oma van drie kleinkinderen.

De jongen, wonend op het eiland Sumatra, had naar verluidt zelfs gedreigd een einde aan zijn leven te maken als hij geen toestemming kreeg voor het droomhuwelijk. Je mag in Indonesië als jongen namelijk pas vanaf je 19e trouwen - als meisje mag dat drie jaar eerder al - en alleen met toestemming van wettelijke voogden kan een uitzondering gemaakt worden. 

Zondag was het zover: Slamet Riyadi gaf het jawoord aan de lieftallige Rohaya, met wie hij volgens zijn pleegvader al twee jaar dolgraag wilde trouwen. Tot nog toe werd dit door het leeftijdsverschil steeds geweigerd, maar de aanhouder wint en dus mocht Slamet zich opmaken voor het feest en een ongetwijfeld woeste huwelijksnacht.

Ani, het dorpshoofd van Karang Endah, gaf aan dat ze de vraag om toestemming van de jongen niet langer kon weigeren, omdat hij bij een weigering gif in zou nemen.

Beelden van de bruiloft (Bron: YouTube)