Pepe bevestigd door Besiktas

Besiktas heeft de komst van voormalig Real Madrid-steunpilaar Pepe aangekondigd. De defensieve kracht komt transfervrij over van de Spaanse kampioen. De mandekker tekent voor twee jaar bij de landskampioen van het seizoen 2016/17, en zal bij de Turken samen met oud-PSV'er Marcelo het hart van de defensie gaan vormen.

Het afgelopen seizoen kwam Pepe tot achttien wedstrijden in het shirt van Real Madrid. Mede door gebroken ribben kon de geboren Braziliaan geen minuten meer maken in het slot van het seizoen, waardoor de Champions League-finale aan zijn neus voorbij ging.

In totaal stond de 34-jarige Pepe tien jaar onder contract bij De Koninklijke. Voor dertig miljoen euro kwam hij in 2007 over van Porto, waarna hij drie Champions League-titels won met Real Madrid en twee Europese Supercups. Vorig seizoen pakte de Portugese international met zijn land de Europese titel.

Een totaal van 334 wedstrijden stond Pepe op het veld voor Los Blancos, waarin hij vijftien keer tot scoren kwam in alle competities.