Lauda verwacht strijd met Red Bull

Mercedes-directeur Niki Lauda verwacht dat zijn Formule 1-team later dit jaar niet alleen met huidige concurrent Ferrari af moet rekenen, maar ook met Red Bull Racing. Dit zei de Oostenrijker naar aanleiding van de zege van Daniel Ricciardo in Azerbeidzjan.

Op het circuit van Baku vochten Mercedes en Ferrari elkaar af en toe de tent uit en er werden door de topteams fouten gemaakt, waarvan Ricciardo optimaal profiteerde. Ondanks dat Mercedes het constructeurskampioenschap leidt en Ferrari-coureur Sebastian Vettel in de rijdersstrijd is Red Bull weer een factor om rekening mee te houden.

Lauda zit dit aan Die Welt weten. "Toen Ricciardo in Baku de race won, gingen bij mij gelijk alle alarmbellen af. We kunnen Red Bull nog niet afschrijven. De eindstrijd tussen Ferrari en Mercedes krijgt er wellicht nog een derde rivaal erbij."

"Er is meer dan Lewis Hamilton tegen Sebastian Vettel. In Baku hebben we bij Mercedes zelf ook een aardige stap gezet, we waren in de kwalificatie drie tot vier tienden sneller dan Ferrari. Qua racetempo is het lastig in te schatten, want de wedstrijd verliep chaotisch. De komende twee races in Oostenrijk en Engeland zullen wat dat betreft een duidelijker beeld scheppen. Dit zijn sleutelwedstrijden om erachter te komen wie zich het snelst en meest efficiënt ontwikkelt."

Lauda ziet dat Red Bull-coureur Daniel Ricciardo vier podiums op rij heeft gepakt met als hoogtepunt de zege in Baku. De Australiër staat inmiddels vierde in het kampioenschap achter Mercedes-coureur Valtteri Bottas, maar als hij goed blijft presteren kan hij later dit jaar eventueel bovenaan meedoen.