Crutchlow wil af van bocht 11 Sachsenring

Als het aan GP-rijder Cal Crutchlow ligt wordt bocht 11 van het Duitse circuit Sachsenring eruit gehaald. Volgens de Brit is de snelle rechterbocht te gevaarlijk en onvoorspelbaar.

Vrijdag crashten er al drie MotoGP-coureurs in de beruchte bocht die volgt na zeven keer linksaf: Andrea Iannone, Scott Redding en Alvaro Bautista belandden allen in het grind. Crutchlow snapt niet wat er verkeerd ging bij Engelsman Redding: "Ik heb geen idee waarom hij is gecrasht", liet de 31-jarige racer weten. "De banden waarmee hij reed, hadden er nog maar drie, vier ronden opzitten. Het is daar gewoon zeer verraderlijk. Je kan er alles goed doen en toch onderuit gaan." 

De LCR Honda-rijder gaf aan dat de bocht lastig in te schatten is. "Begrijp mij niet verkeerd, ik houd van snelle bochten en als het net op het randje gaat. Maar wat mij betreft stoppen we met deze bocht. Het loopt uit de hand. Het gehele raceweekend denk je: fuck, haal ik het of niet? Vandaag vlogen er weer motoren door de lucht, terwijl de baancommissarissen ze niet eens konden horen", aldus Crutchlow.

Wat betreft de oplossing heeft de Brit wel een idee: "Maak de bocht krapper en langzamer. Daarmee zeg ik niet dat ze er een chicane in moeten leggen, maar je kunt richting de grindbak gaan, dan rechts, dan links en dan naar beneden. De baanafscheiding is dan het probleem. Als je een linkerbocht maakt, is de vangrail aan de rechterkant. Die kunnen ze niet verplaatsen."

Vorig jaar werd er door Aleix Espargaro ook al kritiek geuit op bocht 11 en gaf de toen nog Suzuki-coureur aan dat de bocht 'zeer gevaarlijk' is nadat Jorge Lorenzo, Stefan Bradl, Maverick Viñales en Tito Rabat allen ten val kwamen in turn 11.