Vrouw schiet vriend per ongeluk dood voor YouTube-filmpje

Je hebt mensen die niet zo slim zijn, en je hebt mensen die gewoon écht niet zo slim zijn. In die laatste categorie vinden we wellicht de 19-jarige Amerikaanse Monalisa Perez en haar 22-jarige vriend Pedro Ruiz uit de staat Minnesota.

Het duo maakt graag YouTube-filmpjes met allerlei vage 'stunts', wat met een paar duizend views per filmpje allemaal niet al te groots was. Daar moest verandering in komen en dus stuurde Monalisa een bericht de twitterwereld in: "Pedro en ik gaan waarschijnlijk een van de gevaarlijkste filmpjes ooit maken! Zijn idee, niet die van mij", dekt ze zich alvast in.

'Welke briljante stunt hadden ze voor ogen dan?', vraag je je wellicht af. De genieën in de dop wilden een met een pistool afgevuurde kogel tegenhouden met een boek. Er werd uitgebreid getest: Pedro liet zijn vriendin een boek zien waar ooit eens op was geschoten en de kogel was daar niet doorheen gegaan. Het kon dus al eigenlijk niet fout.

Pedro hield het boek voor zijn borst, Monalisa pakte een Desert Eagle-pistool en ging op een goede dertig centimeter afstand staan. Ze schoot en, tot ieders verbazing, zag haar vriend dood neervallen. Het boek had de kogel compleet verrassend niet tegengehouden, waarmee Pedro op niet al te snuggere wijze aan zijn einde kwam.

Het verhaal zou naast triest ook vooral heel dom zijn, maar 'triest' overwint wellicht toch als we er ook nog bij vertellen dat er een getuige was: de 3-jarige dochter van het jonge stel was bij de mislukte stunt aanwezig. Daarnaast is Monalisa zeven maanden zwanger. Ze wordt beschuldigd van doodslag en kan maximaal tien jaar gevangenisstraf krijgen.