Bolt maakt wederom weinig indruk, RŲhler werpt speer heel ver

Sprinter Usain Bolt heeft wederom geen grote indruk gemaakt. In het Tsjechische Ostrava liep de Jamaicaanse sprintlegende de 100 meter op de Golden Spike. Later dit jaar zal hij ook in Monaco nog lopen, waarna hij op het WK in augustus in Londen afscheid neemt.

Bolt won er wel, maar zijn tijd van 10,06 seconden was weinig indrukwekkend. Eerder in de maand liep hij in Jamaica al naar 10,03, evenmin een toptijd. Mogelijk heeft de wereldrecordhouder teveel last van de dood van oud-hoogspringer Germaine Mason, die in april in Kingston om het leven kwam. Mason was een goede vriend van Bolt, die mee heeft geholpen om het graf van de oud-atleet te graven.

Thomas Röhler maakte aanzienlijk meer indruk. De Duitser wierp de speer naar 91,53 meter, waarmee hij op de negende plek op de wereldranglijst aller tijden zou staan. Hij staat overigens op plek twee, want vorige maand wierp Röhler in Doha al 93,90 meter. Op de 110 meter horden deed Garfield Darien het uitstekend: de Fransman snelde naar 13,09 seconden, goed voor plek negen op de eeuwige Europese ranglijst.