Twee moordenaars zijn hun levenslange straf zat

In de Verenigde Staten ga je niet voor je lol de gevangenis in, de supermax is niet bepaald een vakantie-oord. Dat moeten twee voor moord veroordeelde schurken ook gedacht hebben. Ze hadden echt geen zin meer in levenslang en dus hebben ze maar even vier medegevangenen omgebracht in de hoop de doodstraf te krijgen. 

Een van de mannen, Denver Simmons, lijkt ons sowieso al geen heel prettig heerschap. Hij kreeg twee keer levenslang omdat hij een vrouw vermoordde, om daarna haar 13-jarige zoon van school te halen om die ook om te brengen. Blijkbaar was hij zelf ook niet helemaal content over die nieuwe richting in zijn leven, want hij heeft zich in de gevangenis meerdere malen van het leven geprobeerd te beroven.

In een telefoongesprek met het persbureau Associated Press doet hij zijn motivatie uit de doeken. Vanaf de eerste keer dat de twee daders elkaar ontmoetten in het najaar van 2015 grapte Simmons: "Als we onszelf niet van het leven beroven, moeten we iets spraakmakends doen om de doodstraf te krijgen". Eind maart stemde de ander hiermee in en sloegen ze aan het plannen. Onder de valse voorwendselen van koekjes en coke lokten ze de slachtoffers naar hun cel om ze vervolgens te wurgen.

Of hun zoektocht naar de zoete verlossing van de dood effectief zal blijken, is nog niet bekend.