Verhuurders duiken op zelfrijdende auto's

Na de autobouwers en de technologiebedrijven is er nog een groep die zich op de zelfrijdende auto's heeft gestort: de verhuurders. Zowel Hertz als Avis heeft maandag samenwerkingen aangekondigd.

Hertz gaat Lexus RX450h's leasen aan Apple, zodat Apple daarmee kan testen. Apple heeft een vergunning om de zelfrijdende auto's te testen in thuisstaat Californië. Apple zou niet alleen de technologie willen bouwen, maar de hele auto. Dat mysterieuze, onbevestigde project zou de naam Project Titan hebben gekregen.

Concurrent Waymo, een dochter van Google, test zijn zelfrij-technologie met een vloot Chrysler Pacifica's. Dat wagenpark zal worden onderhouden door Avis. De verhuurder is aantrekkelijk voor Google omdat Avis het moederbedrijf van deelplatform Zipcar is.

Analisten verwachten dat het al over een jaar of tien niet meer zo gewoon is om zelf een auto te bezitten. In plaats daarvan zullen mensen via apps als Uber en Lyft een zelfrijdende auto boeken wanneer ze die nodig hebben. In dat verhaal komen de autoverhuurders nog nergens voor, en Hertz en Avis zoeken manieren om daar verandering in brengen.

Verhuurders duiken op zelfrijdende auto's
Verhuurders duiken op zelfrijdende auto's (Foto: BuzzT)