Vettel na uitdelen beuk aan Hamilton: "Er gebeurde niks"

Sebastian Vettel leek na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan bepaald niet onder de indruk van zijn rare actie tegen Lewis Hamilton. De Brit reed tijdens een safetycarsituatie op hetzelfde tempo achter de safety car als in de situaties daarvoor en daarna, maar Vettel lette niet op.

Zo drukte hij zijn Ferrari achterin de Mercedes van Hamilton, waarna de Duitser ook nog eens naast de Brit ging rijden. Daarbij raakte hij Hamilton's Mercedes, wat hem uiteindelijk een licht strafje opleverde: tien seconden stop & go en drie 'strafpunten' op zijn licentie. Toen Vettel op de boordradio van zijn straf hoorde speelde hij gelijk de vermoorde onschuld. "Gevaarlijk rijden? Wat deed ik dan?!", vroeg hij zich zogenaamd af.

"Er gebeurde niet echt iets volgens mij", tekende hij na afloop op. "Hij gaf mij een 'braketest', dus wat verwacht je dan?", zo lijkt hij zijn actie nog goed te praten ook. "Hij zal het niet expres gedaan hebben, maar het was niet juist om te doen. Ik had schade, hij riskeerde schade, zo hoort het niet. Hij trapte op de rem en daardoor raakte ik hem", zo sprak de Duitser de data uit Hamilton's auto simpelweg tegen. 

Het incident tussen Hamilton en Vettel (Bron: YouTube)