Tsjechen kiezen Miss Kerncentrale

In de Tsjechische kerncentrale bij het dorpje Temelin zoeken ze naar een stagiair. Ze hebben daarom besloten er een wedstrijd van te maken: een missverkiezing, wel te verstaan. 

Liefst tien lokale dames van rond de 18 zijn in weinig verhullende kledij gefotografeerd in een koeltoren die op dat moment buiten werking was. Men kreeg het er daarom direct heet.

De foto's werden vervolgens op de Facebookpagina van de centrale geknald. Lezers worden gevraagd degene met de meeste uitstraling te liken, waarna de winnares uiteindelijk twee weken stage mag lopen in de centrale.

Facebookusers zijn veelal verontwaardigd om de actie in de commentaren onder de post en vragen zich af of kennis er überhaupt nog wel toe doet. 

Update 09:01 uur: 
Zoals je hieronder kunt zien is de Facebookpost inmiddels verwijderd, vermoedelijk onder druk van de duizenden veelal Duitse troela's met tuinbroeken en pittige kapsels die boos reageerden en die (zoals de commentaren hieronder al aangeven) bij voorbaat al lijken uit te sluiten dat mooie dames iets in de pap te brokkelen zouden kunnen hebben qua intelligentie.

Dat ze met het benadrukken van het 'mooi = dom'-vooroordeel uiteindelijk de positie van de vrouw in de moderne maatschappij óók niet veel vooruit helpen, zal hen blijkbaar worst zijn.

Gelukkig hebben we de foto's nog.