Lozano definitief naar PSV

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het lijkt nu zeker: Hirving Lozáno zal volgend jaar in het rood-wit van PSV te zien zijn. De Mexicaan, die op dit moment op de Confederations Cup speelt, zou voor maar liefst zes jaar in het shirt van de Eindhovenaren voetballen.

De 21-jarige rechtsbuiten komt van de Mexicaans kampioen CF Pachuca. Voordat hij bij PSV aan zal sluiten zal hij eerst nog op vakantie gaan, maar hij zal op tijd bij het team aansluiten om mee te kunnen doen in de derde voorronde van de Europa League, die de Eindhovenaren zullen moeten bedwingen na hun derde plaats in de eredivisie vorig seizoen.

Volgens technisch directeur Marcel Brands was er al zes maanden geprobeerd om een deal te sluiten met de Mexicaan. Het had "wat creativiteit nodig", aldus Brands. Er zou echter geen andere club met de deal gemoeid zijn, zoals sommige eerdere berichten impliceerden. Volgens Lozano zelf hadden zijn landgenoten Hector Moreno en Andrés Guardado, die vorig jaar bij PSV speelden, ook enige invloed op zijn keuze. Zij gaven een positief advies voor een mogelijke overgang naar PSV.