FOK! Wat een weer: Warm. Erg warm

Zware onweersbaren, dikke korenaren

Goedemorgen!

In het westen viel het misschien nog wel mee, maar hier in het oosten was het gisteren warm. Erg warm. De afgelopen nacht is het niet verder afgekoeld dan 15 graden.

Vandaag zou het nog wel eens warmer kunnen worden dan gisteren. Het kwik op de wadden loopt op tot 25, maar dieper landinwaarts kan de temperatuur oplopen tot zo'n 32 graden. Aan zee kan er wel een verkoelende zeewind opsteken in de loop van de middag.

De komende dagen blijft het ver hetzelfde. Woensdag waarschijnlijk iets koeler, maar daarna wordt het weer warm en regen wordt er niet verwacht.

Ik wens je een fijne maandag.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:19
Zon onder: 22:02
Zonkracht: 8/4

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1667 De tocht naar Chatham vangt aan. Bij deze succesvolle Nederlandse aanval op Engeland tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog wordt een aanzienlijk deel van de Engelse vloot in brand gestoken en het vlaggenschip van de Engelse vloot, de HMS Royal Charles wordt buitgemaakt.
1860 Een van de grootste branden die Leeuwarden ooit trof, vindt plaats bij de Prins Frederikkazerne.
1978 Eerste Garfieldstrip.
2000 De Britse douane vindt de lijken van 58 illegale Chinezen in een Nederlandse vrachtwagen in Dover.
2001 Begin van de Nederlandstalige Wikipedia.

Zonsondergang op de Veluwe (Foto: Disbatch)
Zonsondergang op de Veluwe (Foto: Disbatch)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!