'BoŽtius dicht bij terugkeer naar Feyenoord'

Niets zou de terugkeer van Jean-Paul Boëtius naar Feyenoord nog in de weg staan. FC Basel lijkt in ieder geval niet de hoofdprijs voor de linksbuiten te vragen.

Boëtius verruilde Feyenoord in 2015 voor FC Basel, maar wist bij de Zwitserse topclub nooit door te breken. De enkelvoudig Oranje-international pakte afgelopen seizoen bij Racing Genk de draad weer op, maar de Belgen wilden de optie tot koop in het huurcontract niet lichten. Daarop besloot Feyenoord, dat een vervanger van de naar Turkije vertrokken Eljero Elia zoekt, de hengel naar Basel uit te gooien.

Volgens Algemeen Dagblad heeft Boëtius aangegeven graag bij Feyenoord terug te keren, heeft technisch directeur Martin van Geel alle vertrouwen in een terugkeer van de 23-jarige aanvaller en hoeft Basel niet eens de volledige transfersom terug te vangen die het in 2015 betaalde.

Feyenoord probeert de selectie op meerdere plekken te versterken. Met Watford wordt gesproken over een langer verblijf van Steven Berghuis en bij FC Utrecht zou een bod van twee miljoen euro zijn neergelegd voor Sofyan Amrabat. De Domstedelingen zouden dat echter veel te weinig vinden.