Poetin: nieuwe sancties VS 'schadelijk'

 De Russische president Vladimir Poetin heeft gewaarschuwd dat nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland de relatie tussen de landen verder onder druk zetten. "Ik denk dat dit schadelijk is", zei de Russische leider volgens staatspersbureau RIA Novosti.

De Amerikaanse Senaat stemde donderdag in met nieuwe strafmaatregelen tegen Moskou. De sancties zijn onder anderen gericht tegen Russen die zich schuldig hebben gemaakt aan cyberaanvallen of wapens hebben geleverd aan het regime van de Syrische president Bashar al-Assad.

Poetin reageerde teleurgesteld op de geplande maatregelen, die nog moet worden goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. "Dit zal de relatie tussen Rusland en de VS inderdaad verder compliceren", stelde hij. De president vond het nog te vroeg om al te praten over tegenmaatregelen.

Ook Europese landen reageerden bezorgd op de Amerikaanse plannen. Duitsland en Oostenrijk vrezen dat de beoogde strafmaatregelen ook Europese bedrijven kunnen treffen die betrokken zijn bij Russische projecten, zoals de aanleg van gaspijpleiding Nord Stream II.

Poetin: nieuwe sancties VS 'schadelijk'
Poetin: nieuwe sancties VS 'schadelijk' (Foto: ANP)