Overmars: "We hadden Klaassen liever gehouden"

Ajax ontvangt naar verluidt ongeveer 27 miljoen euro voor Davy Klaassen, maar Marc Overmars had hem liever in Amsterdam gehouden.

Dinsdagavond werd de deal eindelijk afgerond. Klaassen tekende bij Everton een vijfjarig contract en maakte voor ongeveer 27 miljoen euro de overstap naar de ploeg van Ronald Koeman.

Overmars baalt van de transfer van Klaassen. "Natuurlijk hadden wij onze aanvoerder liever nog een jaar hier gehouden, maar Davy is inmiddels 24 jaar", vertelde de technisch directeur op de officiële website van Ajax.

"Hij maakt al zes seizoenen deel uit van de A-selectie, nadat hij hier de gehele jeugdopleiding doorlopen heeft. Eigenlijk is hij daarmee een voorbeeld voor spelers die vanuit onze jeugd in het eerste elftal komen. Hij heeft ieder seizoen stappen gemaakt in zijn ontwikkeling en hij is nu klaar voor een volgende stap in zijn carrière."

Klaassen kwam in 2004 bij Ajax, waar hij de jeugdopleiding doorliep. In 2011 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Na dertien jaar neem de Ajacied afscheid van de club. "Wij bedanken hem voor de mooie jaren bij Ajax en wensen hem veel succes bij Everton", aldus Overmars.