Hogenkamp verliest: "Hersenkanker voor je hele familie!"

Tennisster Richel Hogenkamp is in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Rosmalen uitgeschakeld. Dat gebeurt wel eens, en aangezien ze de nummer 33 van de wereld tot drie sets dwong kon ze er allerminst ontevreden over zijn. Sterker nog, op de wereldranglijst maakt ze mogelijk zelfs een sprongetje van de 100e naar de 99e plek.

Toch kan niet iedereen inzien dat een verloren wedstrijd op een WTA-toernooi niet veel meer is dan een verloren wedstrijd op een WTA-toernooi. Zo wordt veel geld ingezet op tennis en daarbij zijn er altijd weer mensen die het niet tot hun botte kop doorgedrongen krijgen dat ze dat toch echt op eigen verantwoordelijkheid doen. Verliezen ze? Dan is het niet hun eigen schuld, maar dan moet de tennisser het ontgelden.

Ene 'fotsisbatma' was een beetje boos en stuurde Hogenkamp een berichtje om even te melden dat hij toch niet heel gelukkig was met haar verliespartij. "Ik hoop dat je hele familie sterft aan hersenkanker en ik hoop dat iemand jou vermoordt met twee kogels!", zo is het gefrustreerde mannetje redelijk specifiek over de gewenste doodsoorzaak.

"Door jou ben ik 1500 dollar verloren, fucking bitch! Je had alles in handen, fucking machine van onnodige fouten! Als ik je ooit tegenkom breek ik beide benen, fucking lelijke 'shit'", zegt de ongetwijfeld vet stoere jongen. "Je bent de lelijkste persoon die ik ooit gezien heb! Fucking lelijke dikke zeug!", zo sluit hij af. 

Hogenkamp gooide het bericht op Twitter, met de tekst 'Bedankt voor de liefde'. Volgens haar is het zeker niet de eerste keer dat ze dergelijke berichten ontvangt, maar wel 'een van de meer serieuze bedreigingen', wat haar ertoe bewoog om het maar online te gooien. Ze zegt het ook aan te kaarten bij vrouwentennisbond WTA, maar aangezien dergelijke bedreigingen vaak anoniem geuit worden, kan men er doorgaans niet veel aan doen.