Amerikaans congreslid neergeschoten in Virginia

In Alexandria, in de Amerikaanse staat Virginia, heeft woensdagochtend een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij is het Republikeinse congreslid Steve Scalise neergeschoten. Hij is de fractievoorzitter van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden. Volgens senator Jeff Flake, ook aanwezig bij de schietpartij, is Scalise 'in orde'.

Volgens Amerikaanse media zijn zeker vijf mensen neergeschoten bij de schietpartij die rond half acht 's ochtends plaatsgevonden heeft. Scalise en een aantal collega's en stafleden waren aan het honkballen toen een schutter met vermoedelijk een semi-automatisch wapen het vuur opende. Of er dodelijke slachtoffers zijn is nog niet duidelijk, net als het lot van de schutter: zo meldt men dat hij is aangehouden, terwijl anderen melden dat hij is doodgeschoten.

Scalise en zijn collega's waren bezig met hun honkbaltraining, omdat donderdag een wedstrijd voor het goede doel gespeeld zou worden. Een ander congreslid, Mo Brooks, vertelde dat Scalise in zijn heup geraakt werd en zich vervolgens van het veld wist te slepen. Senator Flake vertelde dat zeker twee beveiligers van Scalise gewond zijn geraakt, één van hen werd in het been getroffen. Een van die twee gewonden wist volgens Flake de schutter uit te schakelen.