Cruijff: "Bosz is een beetje als Guardiola"

Volgens Jordi Cruijff kan men in Duitsland veel verwachten van Peter Bosz. De oud-speler vergelijkt de oefenmeester met Pep Guardiola. Bosz rondde vorig week zijn overstap naar Borussia Dortmund af.

Na een uitstekend seizoen bij Ajax, verliet de trainer de Amsterdamse club voor een nieuw avontuur in Duitsland. Cruijff is trots dat een oud-trainer van Maccabi Tel Aviv aan de slag gaat als oefenmeester van een Europese topclub.

"Ik ben echt ontzettend trots op hem. Het maakt me erg gelukkig dat opnieuw een trainer van Maccabi Tel Aviv de top heeft gehaald", vertelde Cruijff in gesprek met Sport1. "Hij heeft het verdiend en het doet me deugd dat wij onderdeel zijn geweest van zijn weg naar Dortmund."

Bosz was een jaar geleden nog trainer van Maccabi Tel Aviv, waar Cruijff technisch directeur is. Volgens Cruijff mag zijn nieuwe club veel verwachten van Bosz. "Ik denk dat hij en de club goed bij elkaar passen. Met Ajax haalde hij de finale van de Europa League en ik ben ervan overtuigd dat hij ook met Dortmund succes zal hebben."


"Hij houdt van dominant voetbal en hij doet er altijd alles aan om te winnen. Bosz is een beetje als Guardiola. Hij heeft een echte winnaarsmentaliteit en hij houdt zich vast aan zijn principes", aldus Cruijff.