Agente neergeschoten op station in MŁnchen

Op een station in München zijn dinsdagochtend schoten gelost. Het gaat om S-Bahnstation Unterföhring, ten noorden van het centrum van de Beierse stad. De politie is met groot materieel uitgerukt, inclusief meerdere helikopters die rond het station cirkelen.  

Het station is door de politie inmiddels geëvacueerd. "Bij een inzet van de politie op S-Bahnhofstation Unterföhring is het tot vuurwapengebruik gekomen, waarbij één persoon gewond is geraakt", aldus een eerste bericht van de politie van München op Twitter.

"Eén agente is gewond geraakt", vertelde een woordvoerder van de politie niet veel later tegenover Duitse media. Of de schoten gelost zijn door de politie, een verdachte of allebei is nog niet bekend. Wel meldt Bild dat de mogelijke schutter gearresteerd is en dat de situatie daarmee onder controle lijkt.

Volgens de politie gaat het overigens niet om een terreurdaad. De bij het incident betrokken man zou deel uit hebben gemaakt van een vechtpartij, waarna de politie ter plekke kwam en hij een wapen van een agente pakte, waarmee hij haar neerschoot.

Update 11.30 uur
Volgens een woordvoerder van de politie is de agente niet neergeschoten met haar eigen dienstwapen. Zij kwam samen met minstens één mannelijke collega bij de vechtpartij aan, waar een van de vechtersbazen oom agent op het spoor probeerde te duwen. Dat lukte niet, maar hij pakte wel zijn wapen af, waarmee tante agent neergeschoten werd.