Kvyat kwaad op wedstrijdleiding Canada

Daniil Kvyat had zich meer voorgesteld van het raceweekend in Canada. De Rus raakte in de kwalificatie al de muur met de Toro Rosso en sloopte de rechter achterzijde van de bolide. Daarna ging in de race de opwarmronde ook nog mis en kreeg hij hiervoor een dubbele straf. Dit laatste zette kwaad bloed bij de coureur.

Kvyat kwam voor de opwarmronde niet weg van de grid, maar kon na een herstart van de motor toch onderweg. Volgens de regels moest hij voor de safetycarlijn weer op zijn originele startpositie aangesloten zijn wilde hij er mogen starten. Dit lukte niet, maar desondanks vertrok de Rus vanaf plek elf. Dit kwam de coureur op een drive-through te staan en later nog eens op een tien seconden extra straf.

Tegenover Motorsport liet Kvyat weten het niet eens te zijn met met het besluit van de stewards voor de dubbele straf. "Hun baan is niet zo moeilijk lijkt me, en nog lukt het ze niet hun werk goed uit te kunnen voeren. Ze zaten te slapen daar op kantoor, misschien hadden ze wat koffie nodig. Ze moeten deze stomme regel afschaffen. Waar is deze voor? Zijn we taxichauffeurs of Formule 1-coureurs?"

Kvyat reed de race niet uit, want na ook de tien seconden straf uitgezeten te hebben ging de pitsstop de mist in. De wielmoer rechtachter kwam niet los, waarna uiteindelijk besloten werd de strijd te staken.

"Ik begrijp het niet, het is een circus, een idioot circus. Ik ga met Charlie praten want het irriteert me echt enorm." Even later kalmeerde Kvyat wat en deed hij verstandiger uitspraken. "Misschien is het beter dit achter gesloten deuren te bespreken omdat ik nu vol adrenaline zit. Ik wil niets over ze zeggen wat verkeerd is, ik weet niet zeker of Charlie de beslissing nam. Ik wil begrijpen wie deze beslissingen neemt. Ik weet dat onze teammanager tien ronden lang met de FIA aan het steggelen is geweest omdat we de extra penalty niet hadden moeten krijgen en toen zeiden ze: 'nee, sorry, zo hoort het'.