Geen Wimbledon voor geblesseerde Sharapova

Maria Sharapova zal dit jaar niet in actie komen op Wimbledon. De Russin kampt met een spierblessure en moet het gehele grasseizoen aan zich voorbij laten gaan. Eind volgende maand hoopt Sharapova op het hardcourttoernooi in het Amerikaanse Stanford haar rentree te maken, zo laat ze weten op Facebook.

De voormalige nummer één van de wereld wilde via de kwalificaties het hoofdtoernooi van Wimbledon bereiken. Door was door haar verbeterde positie op de wereldranglijst was weer mogelijk. Ze had ook geen wildcard voor het toernooi aangevraagd. Iets wat ze voor Roland Garros wel had gedaan, maar haar verzoek werd geweigerd door de organisatie. De WTA-toernooien van Stuttgart, Madrid en Rome gaven Sharapova wel een wildcard

Doordat Sharapova Wimbledon mist, kan de US Open pas het eerste Grand Slam-toernooi worden waar ze dit jaar in actie komt. Ze miste begin dit seizoen al de Australian Open vanwege haar schorsing van vijftien maanden voor het gebruik van meldonium.

Behalve Wimbledon mist Sharapaova door haar spierblessure ook het grastoernooi van Birmingham. Ook het WTA-toernooi in Rosmalen, dat op 12 juni begint, hoopte ook nog op deelname van Sharapova, maar zette al eerder een streep door haar naam. Wimbledon begint 3 juli en de finale is op 16 juli.