Verstappen: "Dicht bij top-4"

Max Verstappen is na de vrije trainingen in de Grand Prix van Canada niet geheel ontevreden. Met de snelheid zat het prima: zevende in de eerste training - op hardere en dus langzamere banden dan de rest - en vijfde in de tweede training, binnen een halve seconde van de snelste tijd.

Toch waren er in de tweede training problemen met vermoedelijk de versnellingsbak van de Red Bull. Ook teamgenoot Daniel Ricciardo kende technisch malheur, waardoor hij bijna een uur binnen moest blijven staan. "Ik weet niet precies wat het probleem was, dat gaan we nog wel onderzoeken", aldus Verstappen na afloop. "Tot die tijd ging het eigenlijk heel erg goed, we zaten bovenop de top-4. Daar kunnen we erg blij om zijn, zeker ook omdat dit een circuit is wat ons normaal gesproken niet zo lekker ligt."

Op de boordradio reageerde Verstappen op een gegeven moment een beetje gefrustreerd: "Ja, dat gebeurt wel eens. We weten al het hele seizoen dat we niet de beste auto hebben en vooral om plek vijf en zes vechten, maar natuurlijk is het jammer als je niet om de zege mee kunt doen. Maar goed, dan moeten we plek vijf maar als zege zien."