Apple updatet iMacs en MacBooks

Apple heeft vandaag tijdens de WWDC-opening updates aangekondigd voor de iMac- en MacBook-series. Alle iMacs krijgen snellere processoren, GPU's, Thunderbolt 3, snellere opslag en betere Retina-schermen. De MacBook en MacBook Pro krijgen snellere processoren en snellere SSD-opslag.

De iMacs gebruiken de snellere Kaby Lake processoren. Je kunt in de configuratie tot 4.2 GHz kiezen. De Fusion Drive is nu standaard op alle 27-inch configuraties en de betere 21.5-inch iMac. De SDD is nu tot vijftig procent sneller. Alle iMacs krijgen Thunderbolt 3-poorten. De grafische kaart komt uit de Radeon Pro 500-serie die tot 8GB geheugen krijgt in de duurste configuratie. Het werkgeheugen krijgt een nieuwe bovengrens: de 21.5 inch-versie gaat tot 32 GB, de 27-inch versie gaat tot 64GB.

De update voor de 13-inch MacBook Pro krijgt ook de Kaby Lake processors. De 15-inch MacBook Pro krijgt daarbij een betere GPU met meer geheugen. De non-Pro MacBook krijgt ook Kaby Lake processoren, maar dan op een wat lagere snelheid. Daarnaast heeft Apple de 13-inch MacBook Air stilletjes geupdate met een 1.8 GHz processor.

Apple iMac 2017 (Foto: Apple)

Apple Macbook Pro update 2017 (Foto: Apple)