PlayStation sponsort Gay Pride Londen

PlayStation gaat de gay pride van Londen sponsoren. Dat heeft de consolegigant bekend gemaakt op twitter. Onder de hashtag #ForAllThePlayers, een variant op hun slogan 'this is for the players', voegt PlayStation zich toe aan een lijstje prominente sponsoren zoals financiële dienstverlener Barclays, supermarktketen Tesco en koffieketen Starbucks.

Eric Whelan, de Social Media Manager van PlayStation in het Verenigd Koninkrijk, is overdonderd door de reacties. "Ik was een tijdje weg, maar toen ik terugkwam zag ik de geweldige respons over ons #ForAllTheGamers-nieuws, en natuurlijk ook de bekrompen antwoorden..." schrijft hij. "We hebben hier acht maanden aan gewerkt. De pride is de beste plaats om de inclusiviteit van PlayStation te tonen. Dit besluit komt ook niet van hogerop. #ForAllThePlayers is een samenwerking tussen onze afdeling in het Verenigd Koninkrijk en de PSEU, dus het betekent veel voor ons."

De gay pride in Londen begint op 24 juni. De festiviteiten worden traditioneel afgesloten met een parade die plaatsvindt op 8 juli.