Aanhoudingen verricht ivm dood Romy en Savannah

De politie heeft zojuist het volgende bekend gemaakt:

In de beide onderzoeken naar de dood van de twee meisjes uit Hoevelaken en Bunschoten heeft de politie vannacht aanhoudingen verricht. Het gaat in beide zaken om een minderjarige verdachte. Gelet op de informatie uit de onderzoeken tot nu toe, ziet het er uit als twee op zichzelf staande zaken.

In het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Romy uit Hoevelaken is in de nacht van 4 op 5 juni  een 14-jarige jongen uit de gemeente Ede aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood. Romy werd vrijdagmiddag 2 juni aan het Emelaarsepad in Achterveld in het water gevonden. Het onderzoek naar de omstandigheden en toedracht is in volle gang. De verdachte zit vast en wordt vandaag verhoord. De familie van Romy is hierover geïnformeerd.

Ook in het andere onderzoek, naar de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten die op zondagochtend 4 juni is aangetroffen in het water bij het industrieterrein De Kronkels in Bunschoten, is afgelopen nacht een verdachte aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit gemeente Den Bosch. Ook dit onderzoek is nog in volle gang. De familie van Savannah is hierover geïnformeerd.

TGO Teams
Voor beide zaken is een eigen TGO-rechercheteam (Team grootschalige Opsporing) aan het werk en de twee onderzoeksteams delen waar nodig onderzoeks-informatie. Op basis van de bevindingen uit de onderzoeken tot nu toe, lijkt het er niet op dat er een verband is tussen beide feiten. 

Update 13.30 uur:
De zestienjarige jongen uit de gemeente Den Bosch die vastzit in verband met de dood van de veertienjarige Savannah Dekker kende de veertienjarige vermoedelijk via social media. Dat heeft burgemeester Van de Groep van Bunschoten maandag tegen het Radio 1 Journaal gezegd.

Tijdens de vermissing is er steeds hoop geweest dat ze nog zou leven, aldus de burgemeester. "Er waren aanwijzingen dat ze zich met hem schuilhield op een ander adres", zei Van de Groep. De aanwijzingen kwamen van de familie en vriendinnen van Savannah.

Verder zei hij dat het een "geruststelling" is dat er vermoedelijk geen verband bestaat tussen de dood van Savannah en die van Romy: "dat er niet iemand lukraak meisjes van de fiets trekt".