43.000 bezoekers op tweede dag Pinkpop

Op de 2e pinkpopdag zijn er een stuk minder bezoekers naar Landgraaf gekomen, dan voor de aftrap van de 48e editie van het festival. Pinkpopbaas Jan Smeets vertelde zondag dat er voor het programma met onder anderen Gavin James, Kodaline, Broederliefde, Imagine Dragons, Sean Paul, Rancid en Green Day 12.000 dagkaarten zijn verkocht.


Dat maakt samen met de 31.000 weekendgasten dat er op eerste pinksterdag in totaal 43.000 bezoekers op het festivalterrein rondlopen. De eerste Pinkpopdag met optredens van onder anderen Chef'Special, Kaiser Chiefs, Kensington, Justin Bieber en Martin Garrix trok 31.000 daggasten.

Smeets drukte zijn gasten zondag aan het begin van de middag bij aanvang van het programma op het hoofdpodium op het hart vooral voldoende water te drinken. Ook het smeren van zonnebrand en het dragen van gehoorbescherming worden ten zeerste aangeraden. Na de hevige regenval van zaterdag had Smeets nog een verzoek aan het publiek. "Spaar alsjeblieft ons gras een beetje. Als het even kan, loop dan over het asfalt. Een kleine moeite."

43.000 bezoekers op tweede dag Pinkpop
43.000 bezoekers op tweede dag Pinkpop (Foto: BuzzE)