'Bosz bereikt akkoord met Borussia Dortmund''

Ajax zal het de komende periode erg zwaar krijgen om trainer Peter Bosz voor de club te behouden. Volgens De Telegraaf heeft Borussia Dortmund de oefenmeester een miljoenenaanbod gedaan.

De ochtendkrant weet te melden dat Borussia Dortmund snel werk wil maken van Bosz, die bij de Duitse ploeg topkandidaat is om de ontslagen Thomas Tuchel op te volgen. Bosz, die bij Ajax nog een doorlopend contract heeft en nog maar slechts één jaar in dienst is bij de Amsterdammers, kan bij Dortmund maar liefst vier miljoen euro per jaar opstrijken.

"Vandaag en morgen heeft er op alle fronten topoverleg plaats. De leiding van Ajax - algemeen directeur Edwin van der Sar en directeur spelerszaken Marc Overmars, die samen een grote stempel drukken op de sportieve koers van de Amsterdammers - moet bepalen of zij met alle geweld de coach aan zijn contract gaat houden of na één sensationeel seizoen met zoveel jong talent wéér een nieuwe trainer gaat aanstellen", aldus De Telegraaf.

Volgens de krant heeft Ajax geen enkele reden om Bosz makkelijk te laten gaan, gezien zijn meerjarig contract zonder clausules.

Update 12.40 uur:

Volgens het Duitse Bild zijn Peter Bosz en Borussia Dortmund nagenoeg akkoord met elkaar. Binnen 48 uur zou er een overeenstemming worden verwacht tussen Ajax en Dortmund. De Amsterdammers verlangen een tranfsersom van vijf miljoen euro.

VI-journalist Freek Jansen weet verder te melden dat Bosz tevens een assistent zou mogen meenemen naar de Duitse ploeg. De verwachting is dat dit zijn vaste assistent Hendrie Krüzen zal zijn. Het duo werkte eerder samen bij Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv en is op dit moment bij Ajax.

'Peter Bosz verruilt Ajax voor Borussia Dortmund' (Foto: Pro Shots/Witters)
'Peter Bosz verruilt Ajax voor Borussia Dortmund' (Foto: Pro Shots/Witters)