Kompany twijfelt over interlandcarriŤre

Vincent Kompany weet niet of hij zijn interlandcarrière nog wil voortzetten. De verdediger heeft al jaren last van zijn fysieke gesteldheid.

De kans is aanwezig dat Kompany na het WK 2018 met België een einde aan zijn interlandcarrière maakt. De speler van Manchester City wil zich mogelijk alleen nog op het clubvoetbal richten om langer fit te kunnen blijven.

De captain van City speelde slechts 25 wedstrijden in de afgelopen twee seizoenen. Hij zat regelmatig geblesseerd langs de kant. In de slotfase van het voorbije seizoen keerde hij als onomstreden kracht terug in de ploeg van trainer Pep Guardiola.

"Het is belangrijk voor mij om weer voor België te spelen", zegt Kompany tegen pers. "Ik weet dat er twijfels over mij zijn ontstaan, maar ik ken mezelf. Na elke training ben ik een half uur of een uur langer gebleven."

"Het WK 2018 is voor mij altijd een grote motivatie geweest om door te gaan. Zeker toen ik er even doorheen zat. Er bestaat een grote kans dat dit mijn laatste toernooi wordt met de Belgische nationale ploeg."