KINO vertoont zwartwit-versie Mad Max:Fury Road

Bioscoop Kino in Rotterdam heeft vanwege grote belangstelling extra voorstellingen ingepland van de zogenoemde 'Black & Chrome-edition' van de film Mad Max 4: Fury Road. Het theater heeft 8 juni de Nederlandse primeur van de bijzondere versie die regisseur George Miller vorig jaar van zijn eigen film maakte.

Mad Max: Fury Road is het vierde deel in de apocalyptische reeks van regisseur George Miller over een wereld waarin wordt gevochten om brandstof en water. De film beleefde zijn wereldpremière in 2015 op het festival van Cannes en bracht wereldwijd zo'n 400 miljoen dollar op. De hoofdrollen worden gespeeld door Tom Hardy, Charlize Theron en Nicholas Hault. De Nederlandse componist Junkie XL verzorgde de muziek voor de film.

Regisseur George Miller produceerde de zwartwit-versie van de film omdat hij meende dat de beelden op deze manier beter tot hun recht zouden kunnen komen. Behalve op 8 juni vertoont KINO als enige bioscoop in Nederland de bijzondere versie ook op 11, 14 en 21 juni.