Van Avermaet de beste in tweede etappe Ronde van Luxemburg

Greg van Avermaet heeft de tweede etappe in de Ronde van Luxemburg. De Belg van BMC was in een sprint van een ruime kopgroep de snelste voor Jean-Pierre Drucker. Drucker blijft ook leider in het algemeen klassement.

Na de start kozen drie renners voor de vroege vlucht: Kevin Van Melsen (Wanty-Groupe Gobert), Brice Feillu (Fortuneo-Vital Concept) en Tom Wirtgen (Leopard). Het drietal kreeg iets minder drie minuten van het peloton, waar BMC het tempo bepaalde.

Met nog vijftig kilometer te gaan kozen zes renners voor de achtervolging. Bij de zes was ook Martijn Tusveld van Roompot-Nederlandse Loterij aanwezig. De zes kwamen bij de drie koplopers, maar op elf kilometer van de streep werden ze gegrepen door de voorwacht van het peloton.

Op de laatste helling van de dag, tien kilometer van de streep gingen zestien renners ervandoor. Bij de groep zaten onder meer Van Avermaet, Drucker en Pieter Weening. In de sprint maakte Van Avermaet het af. In het klassement staat Drucker nog aan de leiding. De Luxemburger heeft één seconde voorsprong op zijn ploegmaat Van Avermaet.