Huntelaar na 9 jaar terug bij Ajax

Klaas-Jan Huntelaar is na bijna tien jaar weer officieel een Ajacied. De inmiddels 33-jarige spits heeft een contract getekend voor één seizoen bij de Amsterdammers, waar hij van 2006 tot 2008 ook al speelde.

"Dat Ajax mijn club is is geen geheim, dus ben ik ontzettend blij dat ik hier terug kan keren", aldus de spits, van wie al een tijdje bekend was dat hij Schalke 04 na zeven jaar zou verlaten. Huntelaar debuteerde in januari 2006 bij Ajax, nadat hij overkwam van SC Heerenveen, en kwam in 136 wedstrijden tot 105 goals. Via een half seizoen Real Madrid en een jaartje AC Milaan kwam hij vervolgens bij Schalke terecht, waar hij in zijn tweede seizoen de Duitse topscorerstitel pakte.

Afgelopen seizoen kwam hij minder aan spelen toe en vond hij in zestien Bundesligaduels slechts twee keer het net. Toch komt hij niet naar Ajax om zijn loopbaan af te bouwen. "Ajax speelde vorig seizoen bijna zestig wedstrijden en dat kan gewoon niet met één spits. Ik weet dus zeker dat ik speeltijd zal krijgen, ik voel me heel erg fit en heb zin in eind juni, als de voorbereiding weer gaat beginnen."

Huntelaar hier op een foto uit 2008. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)
Huntelaar hier op een foto uit 2008 in het shirt van Ajax. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)