Aké: "Dit is een jongensdroom"

Nathan Aké debuteerde woensdagavond als basisspeler in het Nederlands elftal. De verdediger van Chelsea was verrast met zijn basisplek.

"Dinsdag op de training hoorde ik dat ik zou spelen. Ik had natuurlijk gehoopt dat ik een paar minuten zou krijgen, maar in de basis staan is helemaal mooi", vertelde Aké tegen FOX Sports. "Dit is een jongensdroom. Je wil altijd in het Nederlands elftal spelen, om er nu te staan is heel mooi."

Aké begon in de basis als linksback en dat was wel even wennen. "Ik had al een tijdje niet meer linksback gespeeld, dus ik was aan het einde wel een beetje vermoeid. Ik speel liever centraal achterin, maar daar ga ik natuurlijk niets over zeggen tegen de bondscoach. Ik was blij om te spelen."

Het Nederlands elftal boekte een 2-1 zege op Marokko. "Het was niet de beste wedstrijd. De tweede helft begonnen we te slapen en na de rode kaart kregen we het lastig, maar iedereen heeft hard gevochten om toch de overwinning uit het vuur te slepen, dus uiteindelijk ben ik wel tevreden."