Siem de Jong: "Genoeg potentie bij PSV"

Siem de Jong begrijpt dat de supporters van PSV meer jeugdspelers willen zien. Er zit volgens de vertrekkende routinier genoeg talent aan te komen.

De Jong, die na één seizoen op huurbasis bij PSV weer terugkeert naar Newcastle United, ziet genoeg spelers met potentie in Eindhoven. "Bijvoorbeeld bij Steven Bergwijn. Ramon Lundqvist vind ik goed en gretig", aldus de middenvelder in gesprek met PSV Supporter. "Ik denk dat je bij PSV als jonge jongen nu genoeg kansen kunt krijgen. Nieuw bloed is altijd goed, maar aan de andere kant wil je een team zo lang mogelijk bij elkaar houden. Niet te hoeven vechten voor je plek is ook niet goed, iedereen moet de druk voelen zich te bewijzen."

Ondanks de derde plek van dit seizoen en vroegtijdige uitschakeling in Champions League en KNVB Beker, verwacht De Jong dat er goede tijden voor PSV aankomen. Hij snapt dat de fans meer talent willen zien doorkomen, maar wijst ook op het belang én de aanwezigheid van concurrentie. "Jorrit Hendrix heeft goede stappen gezet en zal volgend seizoen waarschijnlijk meer gaan spelen. Hij heeft geduld moeten hebben, ook omdat op zijn positie als verdedigende middenvelder Andrés Guardado staat. Dat is natuurlijk een hele goede speler."

Waar De Jong naar Newcastle terugkeert, zal Chelsea Marco van Ginkel weer op Stamford Bridge verwelkomen. Zo valt het middenveld van PSV toch aardig uit elkaar, al blijven er goede spelers als Bart Ramselaar, Andrés Guardado en Davy Pröpper over. De vraag is wat spelers die het seizoen in goede vorm eindigden, zoals Jürgen Locadia, Héctor Moreno en Davy Pröpper, gaan doen. Als dergelijke namen ook nog vertrekken wacht de Eindhovense club een flinke renovatie.