Overmars: "Te veel betaald voor Neres"

Ajax kocht in de winterstop David Neres voor liefst twaalf miljoen euro. Marc Overmars geeft nu toe dat die transfersom aan de gortige kant was.

Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, snapt dat de vraag gesteld wordt of Neres wel voor zoveel geld gehaald had moeten worden. "Het kan, incidenteel een speler voor tien á elf miljoen kopen, maar dat is niet het doel", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "De vraag of we niet op een bepaald moment hadden moeten stoppen, was rechtvaardig. Misschien hadden wij moeten zeggen: Het is mooi geweest en klaar."

Neres maakt, nadat hij in het begin wat aanpassingstijd nodig had, een solide indruk bij Ajax en lijkt volgend seizoen de vaste rechtsbuiten te worden. Maar hij was erg, erg duur. Overmars: "We hebben gewoon te veel betaald, dat weten we, in verhouding met andere transfers. Toch zaten we al een jaar achter Neres aan, we zagen in hem een duidelijke versterking. Daar komt bij dat we voor zóveel geld hadden verkocht, dat we ook verder konden gaan dan normaal."

Ajax is door het bereiken van de Europa League-finale voor meer spelers een aantrekkelijke club geworden en dat gaan ze in Amsterdam merken, denkt de directeur. "Zoals aan de toenadering van agenten en zaakwaarnemers. Door het succes beseffen ze allemaal: daar moeten we onze talenten zien te krijgen."