'Politie speurt nog naar leden terreurnetwerk'

Bekenden uit het netwerk van de zelfmoordterrorist uit Manchester, Salman Abedi, lopen mogelijk nog vrij rond. Dat zei de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd zondag, nadat het dreigingsniveau was afgeschaald door grote vooruitgang in het onderzoek.

De politie liet weten een groot deel van het netwerk achter de bomaanslag te hebben opgepakt. Ook zaterdag werden nog twee aanhoudingen gedaan. Door de terreurdaad bij een concertzaal kwamen maandag 22 mensen om het leven.

Gevraagd tijdens een interview op de BBC-televisie of sommigen uit het netwerk nog vrij rond lopen, zei Rudd: "Potentieel. Het is een lopende operatie. Er zijn elf mensen aangehouden, maar de operatie loopt nog steeds op volle kracht."

Foto Abedi
De politie heeft een foto vrijgegeven van Abedi, een 22-jarige Brit met Libische ouders, gemaakt op de dag dat hij zichzelf opblies. De bom had hij volgens de politie in elkaar gezet in een appartement in het stadscentrum.

Abedi was bekend bij de Britse inlichtingendiensten, maar Rudd weigerde te zeggen wat ze precies over hem wisten. Media meldden dat mensen die Abedi kenden, zich al vijf jaar geleden zorgen maakten over hem en zijn opvattingen.

'Politie speurt nog naar leden terreurnetwerk'
'Politie speurt nog naar leden terreurnetwerk' (Foto: ANP)