Schippers in actie op zeer sterk bezette 200 meter

In de atletiekwereld is het zaterdag tijd voor de derde Diamond League-wedstrijd van het seizoen. In het Amerikaanse Eugene komt onder meer Dafne Schippers in actie en de Nederlandse krijgt het bijzonder zwaar.

De 200 meter in Eugene kent namelijk een enorm sterk bezet deelnemersveld. Als eerste zien we Elaine Thompson, de Jamaicaanse die in Rio olympisch goud veroverde op de 100 en 200 meter. Vervolgens komt dus Schippers, de wereldkampioene, op twee na snelste vrouw ooit en goed voor olympisch zilver op de 200 meter.

Daar blijft het niet bij, want ook Tori Bowie is van de partij. De Amerikaanse won olympisch brons op de 200 meter en was dit seizoen met 22,09 - net als Thompson - al sneller dan Schippers. Ook de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou doet mee, de nummer vier van de Spelen op beide sprintafstanden. 

Tot slot komen we bij de Amerikaanse Allyson Felix, met 21,69 de op vijf na snelste vrouw ooit, en Shaunae Miller-Uibo van de Bahama's, olympisch kampioene op de 400 meter en in het bezit van een ijzersterke 200 meter. Jenna Prandini uit de VS en Ivet Lalova-Collio hangen er wat bij en dat zegt genoeg: Lalova werd vorig jaar toch achtste op de Olympische Spelen.

Vanaf 22.00 is het atletiekavondje te volgen op Ziggo Sport, de 200 meter staat voor 23.45 uur gepland.