'Man belaagt moslima's en steekt twee mensen dood'

In het Amerikaanse Portland, in de staat Oregon, zijn vrijdag twee mensen overleden na een steekpartij in een drukke trein. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder van de politie was een man van alles aan het schreeuwen richting twee vrouwen, vermoedelijk moslima's - één van hen droeg een hijab. De woordvoerder beschreef het geroep van de gek als 'anti-moslim en anti-alles'. De twee vrouwen zijn zelf nog niet gevonden en zijn dus nog niet beschikbaar voor een verklaring.

Een aantal mannen probeerde de schreeuwlelijk tot bedaren te brengen, maar voor twee van hen was dat het laatste wat ze in hun leven deden. Een van de mannen werd in zijn nek gestoken en overleed ter plaatse, nadat de hulpdiensten hem niet meer konden redden. Een tweede man, eveneens neergestoken, overleed in het ziekenhuis. Nog een derde man raakte gewond, maar hij lijkt er genadig vanaf te komen. 

"We weten niet of de verdachte dronken of onder invloed van medicatie was of psychische problemen had", aldus politiechef Pete Simpson.