Fittie tussen OG3NE en BLØF

Oh oh oh, er is weer een relletje in showbizzland. De meiden van OG3NE halen op Twitter uit naar Paskal Jakobsen van BLØF die maandag in het AD onthult dat hij op verzoek heeft meegeschreven aan een liedje van OG3NE voor het songfestival. Hij noemt zijn liedje beter dan Lights and Shadows waarmee de drie zusjes elfde werden in Kiev.

Paskal denkt dat het vooraf al duidelijk was dat OG3NE met een liedje van hun vader naar het Eurovisiesongfestival zouden gaan. "Ik vraag me af waarom ze dan überhaupt al die andere componisten hebben gevraagd om te gaan schrijven. Blijkbaar wisten ze van tevoren wat het moest worden." Bassist Peter Slager voegt er aan toe: "Ik mag het misschien niet zeggen, maar zo’n keuze levert voor de familie natuurlijk wel wat op qua royalty’s."

De BLØF-zanger schreef een alternatief liedje met een Engelstalige singer-songwriter. "Dat is uiteindelijk niet gekozen, hoewel ik het nog steeds veel beter vind dan het lied waarmee ze nu hebben meegedaan", zegt Jakobsen in de krant.

De meiden van OG3NE reageren geprikkeld. "Je bedoelt de poging die unaniem niet door de eerste ronde van de selectiecommissie kwam? Helaas blijft 't allemaal maar Bløf #auw", reageert het drietal. Hun vader Rick Vol zegt verbijsterd te zijn. "Persoonlijk ben ik woest", zegt Vol vanuit Maastricht, waar hij zijn vrouw bijstaat tijdens bestralingen. ''Iedereen weet dat mijn vrouw en haar lijden de inspiratiebron van Lights and Shadows is. Dieper vanuit ons hart kon dit liedje niet komen. Veel mensen uit Nederland hebben het liedje omarmd en zijn achter OG3NE gaan staan. Hoe geweldig was dat. Dat zou indicatie genoeg moeten zijn voor de heren van Bløf. Maar mededogen en inlevingsvermogen heeft plaatsgemaakt voor zelfingenomenheid. Twistbaar blijft het of andere liedjes beter waren dan die van mij, maar dat 't ons om auteursrechten te doen zou zijn is de meest schandalige uitspraak uit het hele stuk."

OG3NE haalt uit naar BLØF
OG3NE haalt uit naar BLØF (Foto: BuzzE)